Cars

Posibilitatea de a strabate distante, intr-un timp scurt, fara efort, a fost doar un vis pentru oameni, pana pe data de 3 iulie 1886, cand, pe strazile din Mannheim (Germania), a aparut primul automobil actionat de un motor cu ardere interna. Creatorul lui era Carl Benz, inventator, fondator al companiei Benz & Cie, devenita, in 1926, Mercedes-Benz. Doi ani mai tarziu, sotia lui Carl Benz, Bertha, parcurge, cu acest autovehicul, distanta Mannheim – Pforzheim (104 kilometri), cu remarcabila viteza de 15 kilometri/ora, ceea ce il determina pe Carl sa caute noi solutii pentru perfectionarea inventiei sale si abia in 1893 fabrica primul sau automobil pe patru roti.
In 1898, Louis Renault, pilot de curse, construieste si el primul sau automobil, iar in anul urmator, impreuna cu fratele sau, fondeaza societatea care ii poarta numele si care va deveni una dintre cele mai mari producatoare de automobile.
Inginerul Henry Royce, in 1906, la cererea aristocratului Charles Rolls, pune la punct un automobil (initial, doar pentru curse), capabil sa atinga 85 kilometri/ora, si, la scurta vreme, cei doi se hotarasc sa se asocieze, punand bazele celebrei companii “Rolls Royce”.
Pana in 1920, existau deja opt milioane de permise de conducere emise, iar la doar zece ani distanta, numarul acestora se tripleaza, ajungand la 24 de milioane.
In 1946, sunt construite, in Germania, primele 10 000 de automobile Volkswagen, in Franta automobilele Renault castiga teren, iar in Italia, marca Fiat, lansata in perioada interbelica, inregistreaza un succes fara precedent.

____________________________________
Title: Cars
Artist: Adriana Luca
Price: 25 e
Size: 30x40


Comentarii